Wft-examen Hypothecair Krediet
€ 138,00 vrijgesteld van btw
  • 135 minuten
  • 38 examenvragen
  • Landelijke dekking (55+ locaties)
  • Beschikbaarheid op avonden en zaterdag

Ben je bijna klaar met de Wft-opleiding Hypothecair Krediet en ben je gereed om het echte examen te maken? De opleiding heeft jou namelijk volledig klaargestoomd, zodat je met de volle bak zelfvertrouwen het examen maakt.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele Examencentra. In een van onze examencentra kun je terecht om jouw Wft-examen Hypothecair Krediet af te leggen. De examencentra zijn te vinden op verschillende locaties door heel Nederland. Er is daardoor altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag afleggen. De examens vinden plaats in de middag of in de avond. Er is dus altijd wel een moment beschikbaar dat jou het beste uitkomt.

Voor wie is het Wft-examen Hypothecair Krediet?
Het Wft-examen Schade Zakelijk leent zich voor financieel adviseurs die graag op het gebied van inkomens advies geven. Nadat je jouw diploma behaald hebt, kun je de gegevens en de kredietbehoefte van de klant analyseren. Je doet een oordeel over de leencapaciteit, terwijl je de opties kent voor aanvullende betalingsbeschermers. Vervolgens informeer je de klant over diverse aflossingsvormen.

Het examen
Tijdens de Wft-opleiding heb je een hoop voorbereiding en kennis opgedaan. Het examen toetst deze kennis aan de hand van 38 examenvragen. De examenvragen hebben dan ook betrekking op de onderwerpen die tijdens de opleiding Hypothecair Krediet aan bod zijn gekomen. Denk hierbij aan:

  • Het berekenen van de netto en bruto woonlasten op basis van verschillende situaties;
  • Het verband tussen de aflossingsvorm en het overlijdensrisico; en
  • Berekeningen maken rondom de inkomensbelasting en de overige belastingen.


Wanneer kun je op examen?
In het geval dat je jouw Wft-opleiding Hypothecair Krediet succesvol hebt afgemaakt, mag je het examen afleggen. Verder is het ook een vereiste om de e-leerlijn met een voldoende te hebben afgesloten. Indien dit zo is, weet je namelijk dat je genoeg kennis en voorbereiding hebt opgedaan. Zo ben je er zeker weten klaar voor het Wft-examen succesvol af te ronden. Binnen 48 uur nadat je het examen hebt gemaakt, ontvang je het resultaat van duo. Geslaagd? Dan ontvang je jouw diploma Wft Hypothecair Krediet. Een erg waardevol diploma voor het verdere verloop van jouw carrière.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus treffen wij extra voorzorgsmaatregelen om ieders veiligheid te waarborgen. Deze maatregelen gelden op alle examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.