Wft-examen Hypothecair Krediet
€ 138,00 vrijgesteld van btw
 • 135 minuten
 • 38 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ locaties)
 • Beschikbaarheid op avonden en zaterdag

Ben je bijna klaar met de Wft-opleiding Hypothecair Krediet en ben je gereed om het echte examen te maken? De opleiding heeft jou namelijk volledig klaargestoomd, zodat je met de volle bak zelfvertrouwen het examen maakt.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele Examencentra. In een van onze examencentra kun je terecht om jouw Wft-examen Hypothecair Krediet af te leggen. De examencentra zijn te vinden op verschillende locaties door heel Nederland. Er is daardoor altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag afleggen. De examens vinden plaats in de middag of in de avond. Er is dus altijd wel een moment beschikbaar dat jou het beste uitkomt.

Voor wie is het Wft-examen Hypothecair Krediet?
Wanneer je graag aan de slag wilt als hypotheekadviseur, dien je eerst het Wft-examen Hypothecair Krediet met succes te behalen. Op het moment dat je het diploma behaald hebt, weet je de behoefte van de klant in kaart te brengen en je beschikt over de juiste vaardigheden om de klant van een passend advies te voorzien.

Het examen
Tijdens de Wft-opleiding heb je een hoop voorbereiding en kennis opgedaan. Het examen toetst deze kennis aan de hand van 38 examenvragen. De examenvragen hebben dan ook betrekking op de onderwerpen die tijdens de opleiding Hypothecair Krediet aan bod zijn gekomen. Denk hierbij aan:

 • Het berekenen van de netto en bruto woonlasten op basis van verschillende situaties;
 • Het verband tussen de aflossingsvorm en het overlijdensrisico; en
 • Berekeningen maken rondom de inkomensbelasting en de overige belastingen.


Wanneer kun je op examen?
In het geval dat je jouw Wft-opleiding Hypothecair Krediet succesvol hebt afgemaakt, mag je het examen afleggen. Verder is het ook een vereiste om de e-leerlijn met een voldoende te hebben afgesloten. Indien dit zo is, weet je namelijk dat je genoeg kennis en voorbereiding hebt opgedaan. Zo ben je er zeker weten klaar voor het Wft-examen succesvol af te ronden. Binnen 48 uur nadat je het examen hebt gemaakt, ontvang je het resultaat van duo. Geslaagd? Dan ontvang je jouw diploma Wft Hypothecair Krediet. Een erg waardevol diploma voor het verdere verloop van jouw carrière.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus treffen wij extra voorzorgsmaatregelen om ieders veiligheid te waarborgen. Deze maatregelen gelden op alle examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.

Veelgestelde vragen

Heb je de Wft-opleiding Hypothecair Krediet afgerond? Dan is het tijd om het Wft-examen Hypothecair Krediet te maken. Als je hiervoor slaagt, ben je officieel in het bezit van het Wft-diploma Hypothecair Krediet. Met dit diploma mag je onder andere adviseren over consumptieve en hypothecaire financieringen. We krijgen veel vragen over onze dienstverlening. Om deze reden hebben we de volgende vragen geformuleerd:

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen Wft Hypothecair Krediet?

  Voordat je je inschrijft voor het Wft-examen Hypothecair Krediet, raden we je aan om eerst de Wft-opleiding Hypothecair Krediet te volgen. Het succesvol afronden van deze opleiding vergroot je slagingskansen namelijk enorm. De opleiding is de optimale voorbereiding op het examen.

  We behandelen tijdens de opleiding alle onderwerpen die je hoogstwaarschijnlijk op het examen tegenkomt. Dit doen we aan de hand van examengericht studiemateriaal, zodat je op het examen niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. De kans is nu zeer groot dat je het examen zonder moeite in één keer haalt.

 • Welke onderwerpen komen in het examen Wft Schade Hypothecair Krediet voor?

  De kennis die je tijdens de Wft-opleiding Hypothecair Krediet opgedaan hebt, toetsen we tijdens het examen aan de hand van een aantal vragen. De vragen gaan onder andere over:

  • het berekenen van de netto en bruto woonlasten op basis van verschillende situaties;
  • het verband tussen de aflossingsvorm en het overlijdensrisico; en
  • berekeningen maken rondom de inkomensbelasting en de overige belastingen.
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Wanneer je vooraf de Wft-opleiding Hypothecair Krediet volgt, vergroot dit de slagingskansen onder onze deelnemers enorm. Dit komt, omdat de studiebelasting erg laag is. Daarnaast heeft Hoffelijk al vele jaren ervaring in het opleiden van de professional van de toekomst.

  We ondersteunen iedere dag financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Op die manier weten we precies wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal. De opleiding biedt examengericht studiemateriaal aan die je helpt om het examen zonder slag of stoot te halen.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn Wft Hypothecair Krediet examen?

  Heb je de Wft-opleiding met succes gevolgd en ben je geslaagd voor het Wft Hypothecair Krediet examen? Dan ben je in het bezit van het Wft-diploma Hypothecair Krediet. Met dit diploma op zak is het mogelijk om aan de slag te gaan als financieel adviseur. Je geeft advies op het gebied van inkomens.

  Verder ben je in staat om de gegevens en de kredietbehoefte van de klant te analyseren. Je beoordeelt over de leencapaciteit, terwijl je de opties kent voor aanvullende betalingsbeschermers. Vervolgens informeer je de klant over diverse aflossingsvormen.