Wft-examen Inkomen
€ 138,00 vrijgesteld van btw
  • 135 minuten
  • 46 examenvragen
  • Landelijke dekking (55+ locaties)
  • Beschikbaarheid op avonden en zaterdag

Heb je de Wft-opleiding Inkomen bijna afgerond? Dan beschik je over de nodige voorbereiding en kennis om het examen in te gaan. De opleiding heeft jou namelijk volledig klaargestoomd, zodat je met alle zelfvertrouwen het examen aflegt.

Hoffelijk werkt met meer dan 55 professionele examencentra. Je kunt terecht in een van deze examencentra om jouw Wft-examen Inkomen te maken. De toetscentra bevinden zich op verschillende locaties door heel Nederland. Er is dus altijd wel een locatie beschikbaar bij jou in de buurt. Je maakt het examen op een doordeweekse dag of op een zaterdag. Zowel in de middagen als avonden zijn er genoeg mogelijkheden. Er is dus altijd wel een moment beschikbaar die jou het beste uitkomt.

Voor wie is het Wft-examen Inkomen?
Het Wft-examen Inkomen leent zich voor financieel adviseurs die graag op het gebied van inkomens advies geven. Nadat je jouw diploma hebt behaald, kun je de gegevens en de kredietbehoefte van de klant analyseren. Je doet een oordeel over de leencapaciteit, terwijl je de opties kent voor aanvullende betalingsbeschermers. Vervolgens informeer je de klant over diverse aflossingsvormen.

Het examen
Jouw kennis die je tijdens de voorbereiding hebt opgedaan, wordt getoetst aan de hand van 46 examenvragen. De examenvragen hebben dan ook betrekking op de onderwerpen die ook tijdens je Wft-opleiding Inkomen aan bod zijn gekomen. Denk hierbij aan:

  • De actuele hoogte van de sociale loongrenzen;
  • Het verband tussen arbeidsongeschiktheid en overige financiële producten; en
  • De dekking rondom een inkomensverzekering voor schade door opzet of roekeloosheid.

Wanneer kun je op examen?
Je mag op examen als je de Wft-opleiding Inkomen met succes in zijn geheel hebt doorlopen. Daarnaast is het ook een vereiste om de e-leerlijn met een voldoende te hebben afgesloten. Zo weet je namelijk dat je voldoende kennis hebt opgedaan en gereed bent om het Wtf-examen succesvol af te ronden. Binnen 48 uur nadat je het examen hebt gemaakt, ontvang je het resultaat van DUO. Als je geslaagd bent, ontvang je het diploma Wtf Inkomen. Dit is een zeer waardevol diploma voor het verdere verloop van jouw carrière.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus treffen wij extra voorzorgsmaatregelen die gelden op alle examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.