Wft-examen Pensioen
€ 138,00 vrijgesteld van btw
  • 135 minuten
  • 49 examenvragen
  • Landelijke dekking (55+ locaties)
  • Beschikbaarheid op avonden en zaterdag

Heb je de Wft-opleiding Pensioen al bijna afgerond? Als het goed is, ben je er nu klaar voor om het examen te maken. De opleiding heeft er namelijk voor gezorgd dat je beschikt over de broodnodige voorbereiding en kennis om het examen af te leggen. De opleiding heeft jou volledig klaargestoomd, zodat je vol zelfvertrouwen het examen kunt maken.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele examencentra. In een van onze examencentra kun je terecht om jouw Wft-examen Pensioen af te leggen. De examencentra zijn op verschillende locaties door heel Nederland te vinden. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag afleggen. De examens vinden plaats in de middag of in de avond. Er is dan ook altijd wel een moment beschikbaar die jou het beste uitkomt.

Voor wie is het Wft-examen Pensioen?
Het Wft-examen Pensioen is gedoeld op financieel adviseurs die graag advies geven op het gebied van pensioenen. Nadat je jouw diploma behaald hebt, kun je de gegevens en de kredietbehoefte van de klant analyseren. Je doet een oordeel over de leencapaciteit, terwijl je de opties kent voor aanvullende betalingsbeschermers. Vervolgens informeer je de klant over diverse aflossingsvormen.

Het examen
Tijdens de voorbereiding heb je een hoop kennis opgedaan. Het examen toetst vervolgens deze kennis aan de hand van 49 examenvragen. De examenvragen hebben uiteraard betrekking op de onderwerpen die tijdens de Wft-opleiding Pensioen aan de orde zijn gekomen. Denk hierbij aan:

  • Het gevolg van ziekte en arbeidsongeschiktheid voor de pensioenopbouw;
  • De risico’s die een collectiviteitskring van het algemeen pensioenfonds met zich meebrengt; en
  • Het effect van de bestandsontwikkelingen van een gemiddelde stijging van de leeftijd op de pensioenlasten.

Wanneer kun je op examen?
Als je jouw Wft-opleiding Pensioen met succes in zijn geheel hebt afgerond, mag je op examen. Daarnaast is het ook vereiste om de e-leerlijn met minimaal een voldoende te hebben afgesloten. Op dit moment weet je namelijk dat je over genoeg kennis geschikt en er dus klaar voor bent om het Wft-examen succesvol af te ronden.

Binnen 48 uur nadat je het examen hebt gemaakt, ontvang je het resultaat van duo. Ben je geslaagd voor het examen? Dan ontvang je jouw diploma Wft Pensioen. Het is een zeer waardevol diploma voor het verdere verloop van jouw carrière.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus treffen wij extra voorzorgsmaatregelen om ieders veiligheid te waarborgen. Deze maatregelen gelden op alle examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.