Wft-examen Schade Particulier
€ 138,00 vrijgesteld van btw
  • 120 minuten
  • 49 examenvragen
  • Landelijke dekking (55+ locaties)
  • Beschikbaarheid op avonden en zaterdag

Zit je in de afrondingsfase van de Wft-opleiding Schade Particulier en wil je het examen gaan inplannen? Via Hoffelijk kun je het Wft-examen afleggen bij een van de professionele testcentra, waarmee wij samenwerken. De testcentra bevinden zich op meer dan 55 verschillende locaties door heel Nederland. Er is hierdoor altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je kunt het examen afleggen van maandag tot en met vrijdag, overdag of in de avond, of op een zaterdag.

Voor wie is het Wft-examen Schade Particulier?
Het Wft-examen Schade Particulier is voor mensen die graag advies willen geven aan particulieren op het gebied van schadeverzekeringen of die graag willen werken bij een klantcontactcentrum op dit gebied.
Je bent bevoegd om te adviseren in zorgverzekeringen en je kunt bemiddelen in particuliere schadeverzekeringen, zoals auto- en woonverzekeringen.

Het examen
Aan de hand van 49 examenvragen word je kennis getoetst. Uiteraard gaan de vragen over de onderwerpen die ook zijn behandeld in de Wft-opleiding Schade Particulier. De examenvragen gaan bijvoorbeeld over:

  • Materiële verzekeringen;
  • Vermogensbeschermende schadeverzekeringen; en
  • Zorg- en ongevallenverzekeringen.

Wanneer kun je op examen?
Je kunt op examen gaan wanneer je de Wft-opleiding Schade Particulier volledig hebt doorlopen. Ook heb je het e-leerlijn examen met een voldoende afgesloten. Je beschikt hierdoor nu over voldoende kennis om het Wft-examen succesvol af te ronden.

Nadat je examen hebt gedaan ontvang binnen 48 uur het resultaat van DUO. Bij het halen van het examen, ontvang je het diploma Wft Schade Particulier. Een waardevol diploma voor de rest van je carrière.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele testcentra. In verband met het coronavirus treffen zij extra voorzorgsmaatregelen voor de examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.