Wft-examen Vermogen
€ 138,00 vrijgesteld van btw
  • 135 minuten
  • 47 examenvragen
  • Landelijke dekking (55+ locaties)
  • Beschikbaarheid op avonden en zaterdag

Ben je bijna klaar met de Wft-opleiding Vermogen en wil je graag op examen gaan? Hoffelijk werkt samen met professionele testcentra, waar je terecht kunt om je Wft-examen Vermogen af te leggen. Dit kan op meer dan 55 locaties door heel Nederland. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Het is mogelijk om je examen doordeweeks, overdag of in de avond af te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om op zaterdag examen te doen.

Voor wie is het Wft-examen Vermogen?
Het Wft-examen Vermogen is voor mensen die graag willen werken als financieel adviseur op het gebied van vermogen of willen werken bij een klantcontactcentrum op dit gebied. Nadat je geslaagd bent kun je natuurlijke personen advies geven in het beheer van vermogen in financiële, juridische, fiscale en actuariële zin.

Het examen
Tijdens het examen wordt je kennis getoetst middels 47 examenvragen. Deze vragen hebben uiteraard betrekking op de onderwerpen die zijn behandeld tijdens de Wft- opleiding Vermogen. Je kunt hierbij denken aan:

  • Het inventarissen van de gegevens van de klant;
  • Het opstellen van de risicoanalyse ten behoeve van het advies; en
  • Het adviseren van een klant met een passende oplossing, zowel financieel als organisatorisch.

Wanneer kun je op examen?
Je kunt op examen wanneer je ter voorbereiding de Wft-opleiding Vermogen hebt gevolgd. Inmiddels heb je deze opleiding volledig doorlopen en heb je het e-leerlijn examen afgesloten met een voldoende. Je beschikt nu dan ook over voldoende kennis om het Wft- examen succesvol af te ronden.

Binnen 48 uur nadat je examen hebt gedaan, ontvang je het resultaat van DUO. Bij het halen van het examen, ontvang je het diploma Wft Vermogen. Een waardevol diploma voor de rest van je carrière.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele testcentra. In verband met het coronavirus treffen zij extra voorzorgsmaatregelen voor de examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.