Laatste update: 27-3-2020 om 16.30 uur

Momenteel wordt er gekeken naar de mogelijkheid om examens na 6 april aan te bieden. Vooralsnog gelden onderstaande maatregelen tot 6 april. We volgen de adviezen van het RIVM op de voet en updaten daarom deze pagina op het moment dat er nieuwe informatie bekend wordt gemaakt. Houd deze pagina dus goed in de gaten voor actuele informatie over je examens of opleidingen.

Kan ik momenteel examen doen?

Nee, vanwege het coronavirus worden er steeds verdergaande maatregelen getroffen. Momenteel zijn alle examenlocaties gesloten; er worden geen landelijke Wft- en PE-examens afgenomen tot tenminste 6 april 2020. Momenteel wordt er gekeken naar de mogelijkheid om examens ná 6 april aan te bieden.

Had je vóór 6 april een examen gepland staan dan hebben wij je inmiddels per e-mail geïnformeerd wat dit voor jou betekent.  

Let op:  Met ingang van 1 april 2020 wijzigt het CDFD de eind- en toetstermen van de Wft- en PE-examens. Circa 70% van de eind- en toetstermen van de PE-examens zal gelijk blijven en voor de Wft-examens is de impact nog kleiner. Deze aanvullende actualiteiten zul je echter wel moeten meenemen in de voorbereiding op je examen. 

Wij vinden het heel vervelend dat je geen examen kunt afleggen op de door jou geplande datum. Als je examen door Hoffelijk is geannuleerd vanwege de genomen maatregelen, zullen wij de nieuwe e-learning PE kosteloos voor je klaar te zetten als update van de bestaande e-learning PE. De update wordt in de loop van volgende week automatisch toegevoegd aan jouw leeromgeving, je hoeft hier dus niks voor te doen.

Kan ik mijn examen boeken?

Ja, het is mogelijk om je in te schrijven voor een examen voor data vanaf 8 april 2020. Gezien de bijzondere omstandigheden is echter niet met zekerheid te zeggen of examens vanaf deze datum daadwerkelijk worden afgenomen, daar wordt momenteel nog naar gekeken. Ons advies is daarom om te kiezen voor een latere datum.

Houd er daarnaast rekening mee dat DUO op dit moment geen bevestigingsmail verstuurt na het boeken van een examen. Vanuit Hoffelijk ontvang je wel een bevestiging van je inschrijving.

Ik heb een workshop, training of opleiding op de planning staan, gaat deze door?

Alle workshops, trainingen en opleidingen tot en met 1 juni worden geannuleerd, omdat we de 1,5 meter afstandsregel willen garanderen. Met deelnemers die zich reeds hebben ingeschreven, wordt persoonlijk contact opgenomen.

Digital classrooms voor de Wft-examentrainingen gaan uiteraard gewoon door. De PE-examentrainingen gaan vanwege de wijzigingen van de toetstermen per 1 april 2020 op dit moment niet door. Als je een PE-examentraining voor 1 april had gepland dan word je hierover door ons geïnformeerd.

Ik heb een afspraak gepland met jullie, gaat deze afspraak door?

Alle afspraken die plaatsvinden bij jou of bij ons op kantoor, worden zoveel mogelijk digitaal gepland. We nemen contact met je op, indien je een fysieke afspraak met ons hebt gepland.

Wil je meer informatie over het coronavirus? Raadpleeg dan de website van de Rijksoverheid.