Meer overzichtelijkheid

Wanneer je inlogt in je digitale leeromgeving, zul je zien dat het dashboard bestaat uit grote banners. Je opdrachten en modules staan in een gestructureerd overzicht en zijn daardoor beter vindbaar. Voortaan houd je nóg gemakkelijker je eigen voortgang bij en zie je precies waar in het leerproces je bent gebleven.

Het hoofdmenu biedt voortaan minder menuopties, wat het voor jou gemakkelijker maakt om naar de juiste pagina te navigeren.

 

Alle huidige pagina’s blijven bestaan, maar worden gegroepeerd onder logische termen zodat je minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar de juiste pagina:

  • Onder activiteiten vind je nog steeds alle opdrachten en leerlijnen die actief zijn;
  • In de bibliotheek vind je bestanden, aantekeningen en video’s. Daarnaast vind je hier ook het archief van verlopen / afgeronde opdrachten;
  • Onder contact zijn de verschillende contactopties te vinden; en
  • Onder agenda vind je alle menu-items waarmee je bijvoorbeeld je digital classrooms kunt inplannen.

Let op: Het kan zijn dat jouw organisatie een andere navigatiestructuur toepast, maar de basis van het nieuwe menu is overal hetzelfde.

 

Een verbeterde lay-out

De grootste verandering is straks te zien op het dashboard. De modules worden over de gehele breedte getoond en iedere module bevat een icoon en titel waardoor je de pagina beter kunt scannen op de verschillende onderwerpen.

Artikelen en hoofdstukken binnen het studiemateriaal zijn beter leesbaar doordat we een nieuw lettertype hebben toegepast en de regelafstand vergroot is. Verder worden de hoofdstukken verrijkt met meer beeldmateriaal, om de informatie beter te ondersteunen. Ook maken we straks bij ieder hoofdstuk inzichtelijk hoeveel tijd het kost om de informatie te lezen, zodat jij gemakkelijker een planning voor jezelf kunt maken.

Het menu stond voorheen aan de linkerzijde en zal voortaan aan de bovenkant van de pagina te vinden zijn. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de breedte. Daarom vind je in het vervolg ondersteunende informatie in de zijbalk van de hoofdstukken.

Heb je een leeromgeving in de kleuren van jouw organisatie? Dan vind je deze kleuren vanzelfsprekend ook terug in het nieuwe design.

Nóg mobielvriendelijker

Je had via ieder device toegang tot je leeromgeving, maar met deze update is de gebruiksvriendelijkheid op mobiel vergroot. Dit komt onder andere door een toegankelijker menu. Mobiele gebruikers navigeren hierdoor sneller naar de pagina’s.

Voor de meest gebruikte pagina’s hebben we een speciale mobiele versie ontwikkeld, zodat deze pagina’s nog beter bruikbaar zijn.