Microsoft Teams, ook wel afgekort tot Teams, is onderdeel van Microsoft 365. Het is een heel gebruiksvriendelijk communicatie- en samenwerkingsplatform dat chatmogelijkheden, videoconferentie, bestandopslag inclusief gedeelde bestanden en integratie van applicaties samenbrengt. Een multifunctionele tool die het ook mogelijk maakt om online trainingen te volgen.

Hoe werkt het?

Eén dag voor de training krijg je een e-mail toegestuurd met de link naar de training. Klik op de dag zelf op de link om de digital classroom op te starten. Heb je Teams nog niet geïnstalleerd? Ook dan kun je op deze link klikken en de aangegeven stappen volgen.

Stap 1
Klik tien minuten voor aanvang van de training op de meegestuurde link in de e-mail. Stel dat je camera of het geluid niet direct meewerkt, dan heb je nog tijd om ervoor te zorgen dat het werkt. Zorg er daarom altijd voor dat je minimaal vijf minuten van tevoren juist bent ingelogd, zodat de training op tijd kan starten.

Stap 2
Heb je Teams al geïnstalleerd dan opent het venster direct nadat je op de link hebt geklikt. Gebruik je Teams voor het eerst dan opent er een webpagina met twee keuzes:

  1. Download de Windows-app;
  2. Deelnemen op het web.

Kies voor ‘Deelnemen op het web'.

Let op! Deze website kun je niet benaderen via je mobiele telefoon. Mocht je de training willen bijwonen via je mobiele telefoon, dan moet je eerst de app downloaden in de app store.

Stap 3
Vervolgens geef je toestemming voor het gebruik van de microfoon en camera, zodat je zichtbaar bent en geluid hebt tijdens de online training.

Tip: Zet je microfoon uit aan het begin van de training zodat de docent gelijk kan beginnen als iedereen is aangemeld.

Stap 4
Vul je naam in en klik op ‘Nu deelnemen’.

Stap 5
Het kan zijn dat je eerst nog even in een wachtruimte plaatsneemt. De docent krijgt hier een melding van en moet je dan eerst toegang geven tot de online training. Wanneer er geen wachtruimte is ingesteld, dan heb je direct toegang tot de training.