Met het diplomadossier kunnen wij in één oogopslag zien welke diploma’s je bezig en je op de hoogte houden wanneer je weer aan de slag moet voor je PE. Dat kunnen we alleen doen als je diplomadossier compleet is. Dit betekent dat je al je relevante Wft-diploma’s hebt geüpload. 

Hoe upload ik een diploma in mijn diplomadossier

Het diplomadossier van Hoffelijk vul je in met behulp van de Wizard. Het diplomadossier bestaat uit 13 pagina’s. Bij iedere pagina vragen we je om gegevens in te vullen of om een specifiek type diploma te uploaden. Aan het einde dien je je dossier in, waarna Hoffelijk jouw dossier controleert en verifieert. Volg onderstaand stappenplan om je diplomadossier aan te vullen: 

Stap 1. Inloggen in het platform van Hoffelijk

Login in het platform van Hoffelijk via https://inloggen.pe.nl/ op de gebruikelijke wijze. Dit kan met de inloggegevens die je in de mail hebt ontvangen.

Let op: Ben je je wachtwoord vergeten? Gebruik van de ‘Wachtwoord vergeten’ optie en vul je gebruikersnaam in. Deze is gelijk aan je zakelijke e-mailadres, tenzij je dat zelf ooit gewijzigd hebt. 

Stap 2. Je diplomadossier openen

Kies bovenin het menu voor diplomadossier.

Stap 3. Je diplomadossier (aan)vullen

Afhankelijk van jouw situatie, moet je bij deze stap net iets anders doen: 

1.  je heb het diplomadossier nog niet eerder gestart en je wilt deze nu vullen met diploma’s

Lees de tekst op pagina 1 en kies vervolgens onderin het scherm voor ‘Starten met de Wizard’.

Vul op pagina 2 jouw persoonlijke gegevens in of aan.

2.  je hebt je diplomadossier reeds ingediend en je wilt deze nu wijzigen/aanvullen

Kies bovenin het menu voor ‘Resultaten diplomadossier’. Op deze plek kun je ook gelijk zien welke diploma’s in je diplomadossier bekend zijn. Zo kun je wellicht beter beoordelen of je dossier volledig is of niet.

Zet het vinkje ‘Ik ga akkoord met het openzetten van mijn diplomadossier’ en kies voor de knop ‘Zet mijn diplomadossier open’.

Stap 4. Diploma's uploaden of wijzigen

Kies voor de pagina waar je diploma’s wilt toevoegen of wijzigen. Afhankelijk van welk diploma je wilt wijzigen of toevoegen, kies je een andere pagina. Hieronder vind je welke pagina bestemd is voor welk type diploma.

Let op: Het is niet verplicht om alle pagina’s te vullen met diploma’s. Voeg wel je Wft-gerelateerde diploma’s toe op pagina 4, 5 en 6. Dit kunnen alleen diploma’s zijn die op of na 1 januari 2014 zijn behaald (met uitzondering van PEplus-certificaten, die hoef je niet te uploaden).

Op een pagina kun je een diploma toevoegen of wijzigen. Hieronder vind je een voorbeeld van een pagina die bestemd is voor Wft Adviseur diploma’s. Het is een kwestie van het beantwoorden van de vragen die je voorgelegd krijgt en het vullen van de velden.

Kies voor ‘Ik wil nog een diploma toevoegen’ als je een extra diploma wilt toevoegen. Bijvoorbeeld als je zowel beschikt over de diploma’s Adviseur Schadeverzekering Particulier en Adviseur Schadeverzekering Zakelijk.

Let op: Als je een diploma hebt toegevoegd of gewijzigd, kies dan altijd voor de knop ‘Opslaan en volgende pagina’. Op deze manier worden je wijzigingen opgeslagen.

Stap 5. Je diplomadossier indienen

Doorloop alle stappen van het diplomadossier en kies op pagina 13 voor ‘Dien je diplomadossier in’. Dien vervolgens op de volgende pagina je dossier in door akkoord te gaan en te klikken op ‘Zet mijn diplomadossier open’.

Je diplomadossier is nu ingediend en Hoffelijk gaat deze voor je controleren. Als Hoffelijk vragen heeft over je dossier, dan neemt zij contact met je op.

Examen doen bij Hoffelijk

Wanneer je je examen via Hoffelijk aflegt, zorgen wij ervoor dat het diploma wordt toegevoegd aan je diplomadossier. Heb je je examen elders gehaald? Dan dien je het diploma zelf te uploaden.