Laatste update: 22-10-2020 om 15.00 uur

Wat is NL leert door?

NL leert door is door het kabinet in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen in Nederland, ondanks de coronacrisis, hun kennis en vaardigheden kunnen blijven ontwikkelen. Verschillende organisaties in Nederland kunnen dankzij deze regeling kosteloos loopbaanadvies geven of opleidingen en trainingen aanbieden.

Je komt in aanmerking voor de regeling wanneer je tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd bent en je wilt oriënteren op een nieuwe sector of baan en hiervoor een training of opleiding wilt volgen. Of je nu in loondienst, een flexwerker, zpp’er of ondernemer bent dan wel momenteel geen baan hebt.

Hoe meld ik me aan voor NL leert door?

Het eerste traject voor het NL leert door ontwikkeladvies is met veel enthousiasme ontvangen en bereikte daarom binnen korte tijd het maximum aantal inschrijvingen. Gezien de extra coronamaatregelen, is verdere steun belangrijk. Het kabinet stelt daarom per 1 december 2020 een 50.000 extra ontwikkeladviestrajecten beschikbaar.

De verwachting is dat je vanaf eind 2020 kunt starten met je scholingsactiviteiten. Dit heeft te maken met het feit dat de aanvragen vanuit organisaties eerst worden beoordeeld, zodat de selectie van deelnemende opleiders gemaakt kan worden.

Wanneer de exacte datum bekend is, zullen wat dat op deze pagina delen.

Welke opleiders doen mee?

Op dit moment worden de opleiders die meewerken aan NL leert door geselecteerd. Daarnaast zijn we zelf bezig met het inventariseren wat de mogelijkheden zijn om de opleidingen van Hoffelijk aan te bieden via de NL leert door regeling. Schrijf je onderaan de pagina in om als eerste op de hoogte te zijn.

Er zijn drie verschillende categorieën opleidingen waaruit je straks kunt kiezen:

  1. Een leerpakket of e-learning
  2. Vakgerichte bijscholing
  3. Scholing gericht op het behalen van een branche of sector erkend diploma of certificaat

Waarom is professionele ontwikkeling belangrijk?

Bij Hoffelijk vinden we het belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en dat dit voor iedereen mogelijk is. Ons doel is om professionals te ondersteunen in hun duurzame ontwikkeling, zodat zij van toegevoegde waarde zijn én blijven richting hun klanten. Zit je in een situatie waarbij je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken, adviseren wij je om je aan te melden voor NL leert door.

Vanwege onze jarenlange ervaring als digitale opleider, sluit onze visie naadloos aan op de doelstellingen van de subsidieregeling. Met ons gevarieerde opleidingsaanbod bieden we jou namelijk een start in je carrière, leiden we je op wanneer je toe bent aan een carrièreswitch of helpen we jou specialiseren binnen je vakgebied.

Bekijk opleidingsaanbod

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste bericht ontvangen wanneer jij je kunt aanmelden voor NL leert door of wanneer de opleiders bekend zijn? Schrijf je in via het formulier hieronder, zodat wij je op de hoogte kunnen houden.

Meer weten?

Meer informatie over de NL leert door regeling kun je vinden op de website hoewerktnederland.nl van de Rijksoverheid.