Opleiding Erkend Aankoopbemiddelaar
€ 345,00 vrijgesteld van btw
  • 40 uur studiebelasting
  • Benodigde vooropleiding Wft Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet diploma
  • Met diploma verzekeren bij BAVAM of Schreuder Verzekert
  • Registratie in register Erkend Aankoopbemiddelaar
  • Inclusief bewijs van deelname
  • 12 maanden toegang tot leeromgeving

Als aankoopbemiddelaar hoor je goed op de hoogte te zijn van lokale marktomstandigheden om mede op basis daarvan de marktwaarde van de woning precies te kunnen bepalen. Je zult de juridische spelregels met betrekking tot de koop moeten kennen en moeten weten hoe je bouwkundige gebreken kunt herkennen. Ook een te verrichten onderzoek naar bijvoorbeeld de bestemming van de woning of naar bodemverontreiniging behoort tot het takenpakket van de aankoopbemiddelaar. Deze en vele andere onderwerpen komen tijdens de opleiding aan bod.

Voor wie?
De opleiding Erkend Aankoopbemiddelaar is bestemd voor hypotheekadviseurs. Een belangrijke voorwaarde is daarom dat je aantoonbaar voldoet aan de Wft-eisen die zijn gesteld aan de beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair Krediet.

Inhoud
Tijdens deze opleiding doe je kennis op van alle aspecten van het aankoopproces. Je leert jouw klant op professionele wijze te begeleiden: van de eerste bezichtiging tot de overdracht van de woning bij de notaris. Tijdens de opleiding doe je niet alleen theoretische kennis op, we besteden ook veel aandacht aan de praktische invulling van deze theorie. Na de opleiding kun je deelnemen aan het examen.

Vorm
De opleiding Erkend Aankoopbemiddelaar doorloop je geheel online in een persoonlijke digitale leeromgeving. Theorie, oefenen en feedback krijgen vanaf je eigen locatie, via smartphone, tablet of laptop. Toegankelijk, effectief en kostenbesparend leren bij Hoffelijk.

Behaal het officiële certificaat!
Toets je kennis, laat ook aan anderen zien dat je je vak verstaat en leg het examen af. Na het succesvol afronden van het examen ontvang je het officiële certificaat 'Erkend Aankoopbemiddelaar'.

Diplomaregister Erkend Aankoopbemiddelaar
Als je slaagt voor het examen, kun je je laten registreren in het diplomaregister Erkend Aankoopbemiddelaar. Je bepaalt zelf of je in het register wilt worden opgenomen en welke gegevens je laat zien aan de consument.

Verzekeren BAVAM en Schreuder Verzekert
Om de geregistreerde titel Erkend Aankoopbemiddelaar met het logo te mogen voeren, dien je je te verzekeren bij de BAVAM of bij Schreuder Verzekert. Er zijn ook andere vereisten waar je vaak nog aan dient te voldoen:

  • Je kennis op het gebied van Erkend Aankoopbemiddelaar onderhouden met behulp van Permanente Educatie;
  • In het bezit zijn van het diploma Wft Hypothecair Krediet; of
  • Je diploma Wft Hypothecair Krediet geldig houden met PE-examens.