Opleiding Erkend Aankoopbemiddelaar
€ 345,00 vrijgesteld van btw
  • 40 uur studiebelasting
  • Benodigde vooropleiding Wft Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet diploma
  • Met diploma verzekeren bij BAVAM of Schreuder Verzekert
  • Registratie in register Erkend Aankoopbemiddelaar
  • Inclusief bewijs van deelname
  • 12 maanden toegang tot leeromgeving

Een erkend aankoopbemiddelaar hoort op de hoogte te zijn van lokale marktomstandigheden om mede op basis daarvan de marktwaarde van de woning precies te bepalen. Dit houdt in dat je de juridische spelregels met betrekking tot de koop kent. Daarnaast moet je ook weten hoe je bouwkundige gebreken herkent.Je moet bijvoorbeeld weten hoe je een onderzoek uitvoert naar de bestemming van de woning of naar bodemverontreiniging. Al dit soort onderwerpen behandelen we tijdens de opleiding Erkend Aankoopbemiddelaar.

Voor wie?
De opleiding Erkend Aankoopbemiddelaar is gericht op hypotheekadviseurs. Een voorwaarde om deel te nemen aan deze opleiding is dan ook dat je aantoonbaar voldoet aan de Wft-eisen die zijn gesteld aan de beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair Krediet. Voldoe je aan alle Wft-eisen als Adviseur Hypothecair Krediet? Schrijf je dan in voor deze opleiding Erkend Aankoopbemiddelaar.

Inhoud
Deze opleiding behandelt allerlei aspecten van het aankoopproces. Je leert hoe je jouw klant op professionele wijze begeleidt. Deze begeleiding begint al bij de eerste bezichtiging en eindigt bij de overdracht van de woning bij de notaris. Gedurende de opleiding behandelen we niet alleen theoretische kennis, we besteden ook genoeg aandacht aan de praktische toepassing van de theorie. Als je je opleiding hebt afgerond, beschik je over voldoende kennis om deel te nemen aan het examen.

Vorm
De opleiding Erkend Aankoopbemiddelaar is online. Je volgt de opleiding in een persoonlijke digitale leeromgeving. Dit bespaart zowel tijd als geld. Je leert, oefent en ontvangt feedback vanaf je eigen locatie. Je volgt de opleiding via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Dit maakt de opleiding toegankelijk, effectief en kostenbesparend.

Behaal het officiële certificaat
Wanneer je de opleiding met succes doorlopen hebt, kun je het examen maken. Het examen toetst alle opgedane kennis van de opleiding. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het officiële certificaat ‘Erkend Aankoopbemiddelaar’. Laat aan anderen zien dat je je vak verstaat.

Diplomaregister Erkend Aankoopbemiddelaar
Ben je geslaagd voor het examen? Dan kun je je laten registreren in het diplomaregister Erkend Aankoopbemiddelaar. Dit is niet verplicht. Je bepaalt zelf of en welke gegevens je laat zien aan de consument.

Verzekeren BAVAM en Schreuder Verzekert
Indien je de geregistreerde titel Erkend Aankoopbemiddelaar met het logo wilt voeren, moet je je verzekeren bij de BAVAM of Schreuder Verzekert. Ook onderstaande punten zijn vereisten waar je je vaak aan dient te voldoen:

  • Je kennis op het gebied van Erkend Aankoopbemiddelaar onderhouden met behulp van Permanente Educatie;
  • In het bezit zijn van het diploma Wft Hypothecair Krediet; of
  • Je diploma Wft Hypothecair Krediet geldig houden met PE-examens.

 

9.0

Beste opleider van Nederland

Hoffelijk is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.