De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft Inkomen

Als inkomensadviseur adviseer je over inkomensrisico tijdens ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Je kunt daarnaast schadebehandelingen afwikkelen, klanten begeleiden over re-integratietrajecten én je weet de ins en outs van de dienstverlening van Arbo-instanties.

Wft Inkomen halen bij de #1 opleider

Kies jouw succesformule

100% Online Opleiding Wft Inkomen
€ 299,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De meest complete online Wft-opleiding met het hoogste slagingspercentage.

Klassikale Opleiding Wft Inkomen
€ 1.049,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Examengerichte klassikale training gegeven door onze professionele trainers.

Stel je opleiding zelf samen

E-learning Wft Inkomen
€ 229,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Alle onderdelen die voor kunnen komen op je Wft-examen in een overzichtelijke e-learning.

Oefenexamens Wft Inkomen
€ 70,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Drie unieke en representatieve oefenexamens waarmee je onbeperkt kan oefenen.

Extra oefenexamens Wft Inkomen
€ 70,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Drie extra representatieve oefenexamens waarmee je onbeperkt kan oefenen.

Examentraining Wft Inkomen (hele dag)
€ 219,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Onze eendaagse klassikale examentraining ter voorbereiding op je Wft-examen.

Examentraining Wft Inkomen (halve dag)
€ 139,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Een examentraining in onze Virtual Classroom die jou een extra steuntje in de rug biedt.

Geprint Studieboek Wft Inkomen
€ 59,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De Wft-syllabus in een duurzaam geprint en handzaam studieboek.

Leg je examen af

Examen Wft Inkomen
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Behaal het initiële Wft-diploma en ga aan de slag binnen de financiële dienstverlening.

Behaal je Wft Inkomen in één keer

Onze Wft-opleidingen zijn dé ideale voorbereiding op je Wft-examen. Wil je weten hoe wij er met onze opleidingen voor zorgen dat jij in één keer slaagt voor je Wft-examen? Bekijk dan de video.

Wft Inkomen opleiding 100% online

Wft Inkomen opleiding 100% online

Om je modulecertificaat Wft Inkomen te verkrijgen, moet je het Wft-examen Inkomen met een voldoende afronden. Lindenhaeghe biedt je met de Wft Inkomen opleiding 100% online de garantie dat je in één keer slaagt voor dit Wft-examen. De opleiding is volledig digitaal en heeft een studiebelasting van slechts 44 uur, zodat het niet onnodig veel tijd kost om je voor te bereiden op het Wft-examen.

We helpen je aan de hand van diverse animaties en meer dan 450 examengerichte oefenvragen, moeiteloos door de lesstof te gaan. Je bestelt de 100% Online Opleiding Wft Inkomen inclusief vijf representatieve oefenexamens, die naadloos aansluiten op het landelijke examen.

E-learning Wft Inkomen

E-learning Wft Inkomen

Wil je je op een praktische manier voorbereiden op het Examen Wft Inkomen? Ga tijdens de E-learning Wft Inkomen aan de slag met diverse casuïstiek, rekenopdrachten en twee oefenexamens. Dit alles tegen een studiebelasting van slechts 41 uur.

De vragen in de e-learning worden net zo lang herhaald totdat je ze volledig onder de knie hebt. Daarnaast geven we je middels video’s een aantal examengerichte tips en tricks die jou helpen om het Wft-examen Inkomen in één keer te halen.

Klassikale Opleiding Wft Inkomen

Klassikale Opleiding Wft Inkomen

Tijdens de vierdaagse Klassikale Opleiding Wft Inkomen sta je samen met een kleine groep cursisten uitgebreid stil bij alle onderwerpen die op het examen aan bod komen. Ook krijg je ruim de tijd om met representatieve examenvragen te oefenen. Daarnaast kun je met de docent en je medecursisten sparren over de vragen die je hebt, zodat jij vol vertrouwen aan het examen kan beginnen.

De opleiding vindt plaats op doordeweekse dagen van 9.30 - 16.30 uur. Je krijgt daarnaast gratis toegang tot de E-learning Wft Inkomen. Deze vind je in jouw persoonlijke leeromgeving.

De Klassikale Opleiding Wft Inkomen kan je ook in de Virtual Classroom volgen.

Oefenexamens Wft Inkomen

Oefenexamens Wft Inkomen

Toets of je klaar bent voor het Wft-examen Inkomen met de Oefenexamens Wft Inkomen. Je ontvangt van ons drie representatieve oefenexamens in je persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kun je 6 maanden lang alle examenvragen onbeperkt blijven oefenen. De oefenexamens zijn voorzien van uitgebreide feedback. Zo kan je écht leren van de gemaakte fouten en kan je jouw slagingskansen vergroten.

Bij de Opleiding Wft Inkomen zitten al vijf oefenexamens inbegrepen. Volg je deze opleiding dus bij ons? Dan hoef je de oefenexamens er niet extra bij te bestellen.

Examentraining Wft Inkomen

Examentraining Wft Inkomen

Met onze Examentraining Wft Inkomen helpen wij jou met de laatste voorbereidingen op je examen en zorgen wij ervoor dat je met vertrouwen je examen ingaat. Deze examengerichte training van Lindenhaeghe vindt klassikaal of online plaats in klein groepsverband. Een docent neemt jou en je medecursisten aan de hand van casuïstiek mee in de belangrijkste onderdelen van het Wft-examen.

Tijdens de examentraining is er voldoende ruimte om vragen te stellen aan de docent of aan de andere cursisten. Dit maakt de training erg interactief. Daarnaast voorziet de docent je tijdens de training van waardevolle examengerichte tips, die je helpen bij het beantwoorden van de vragen op het examen. Zo heb jij alle informatie in huis om in één keer te slagen voor het Wft-examen Inkomen.

De Examentraining Wft Inkomen (halve dag) is alleen beschikbaar in de Virtual Classroom. De Examentraining Wft Inkomen (hele dag) kan je op locatie en in de Virtual Classroom volgen.

Wft Inkomen Examen

Wft Inkomen Examen

Bij Lindenhaeghe kan je op meer dan 55 locaties door heel Nederland je Wft-examen afleggen. Heb je overdag geen tijd om je examen te doen? Geen zorgen, wij bieden ook examenmogelijkheden in de avonduren of op zaterdagen. Zo is er altijd wel een locatie en een tijdstip beschikbaar waarop jij je examen kunt afleggen!

Het Wft-examen Inkomen bestaat uit 46 examenvragen en duurt maximaal 135 minuten. De vragen zijn onderverdeeld in de onderdelen: Kennis en Begrip, Vaardigheden en Competenties en Professioneel gedrag. Als je slaagt voor het Wft-examen Inkomen ontvang je het Wft-diploma Inkomen, een waardevol diploma voor de rest van je carrière.

Welke studievorm Wft Inkomen kies ik?

Bij Lindenhaeghe studeer je altijd op je eigen manier. Volg jij graag klassikaal onderwijs? Of liever in een Virtual Classroom? In beide gevallen neemt één van onze deskundige trainers jou mee door de stof. Of studeer online op het moment dat het jou uitkomt met Slim Leren en Onbeperkt oefenen. 

Samenvatting verschillende Wft Inkomen-opleidingen

Onze klassikale opleidingen volg je altijd op één van onze goed uitgeruste opleidingslocaties. Je vindt onze locaties door het hele land. Je kunt óók een klassikale training thuis volgen: in een Virtual Classroom. Zelfstandig aan de studie kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld met onze e-learning. Maar wil je écht het maximale uit je thuisstudie halen? Kies dan voor 100% Online Opleiding (met o.a. onze e-learning maar ook vakinhoudelijke video's en oefenexamens). Keus genoeg!

In 3 stappen naar je Wft-diploma

Bij Lindenhaeghe stel je jouw Wft-opleiding eenvoudig zelf samen. Zo kom je tot een product dat past bij wat jij nodig hebt. In 3 stappen bepaal je de route naar jouw Wft-opleiding, op deze pagina leggen we je uit hoe het werkt.

Zeker weten wat je krijgt? In onderstaand studievormenschema staat precies wat er bij welke opleiding zit.

Studievormenschema Wft Inkomen

Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je misschien vragen hebt over onze dienstverlening in relatie tot Wft Inkomen. Om je te helpen hebben we een lijst samengesteld met vragen die vaak gesteld worden, inclusief de bijbehorende antwoorden.

Wil je aan de slag als inkomensadviseur? Dan dien je in het bezit te zijn van het Wft-certificaat Inkomen. Als inkomensadviseur adviseer je over inkomensrisico’s tijdens ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Daarnaast kun je schadebehandelingen afwikkelen, klanten begeleiden over re-integratietrajecten en je weet alles van de dienstverlening van Arbo-instanties.

Het Wft-certificaat verzekert klanten ervan dat je beschikt over alle nodige kennis en vaardigheden om hen te voorzien van een passend advies. Dit certificaat is onderdeel van de Wet op Financieel Toezicht. Deze wet is geldig voor iedereen die werkzaam is in de financiële sector en beschermt consumenten tegen bijvoorbeeld oplichting. Je kunt het certificaat behalen, door de Wft-opleiding Inkomen te volgen en hierna te slagen voor het Wft-examen Inkomen.

We raden je aan om de Wft Inkomen opleiding 100% online te volgen voordat je op examen gaat. De opleiding biedt je namelijk structuur en houvast tijdens de voorbereiding op het Wft-examen Inkomen. Aan de hand van animaties, casussen en oefenvragen zorgen we dat jij moeiteloos door de lesstof gaat.

In de opleiding zitten vijf Oefenexamens Wft Inkomen inbegrepen. De vragen uit de oefenexamens komen sterk overeen met de vragen die je op het echte Wft-examen kunt verwachten. Volg je de 100% Online Opleiding Wft Inkomen niet? Dan kun je de Oefenexamens Wft Inkomen los bestellen.

Kun je nog wat extra ondersteuning gebruiken in jouw voorbereiding op het Wft Inkomen examen? In onze Examentraining Wft Inkomen (halve dag of hele dag) doorloop je samen met de docent de belangrijkste examenonderdelen aan de hand van casuïstiek.

Als je zeker weet dat je klaar bent voor het examen en overtuigd bent dat je alle lesstof beheerst, kun je jouw Wft Inkomen examen gaan inplannen. Bij Lindenhaeghe kun je op meer dan 55 locaties, verspreid door heel Nederland terecht. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Voordat je aan de slag kunt als financieel adviseur op het gebied van inkomen dien je het Wft-examen Inkomen te behalen. Je kunt je hierop voorbereiden met onze stap voor stap 100% Online Opleiding Wft Inkomen. Via deze opleiding geven wij je structuur en houvast gedurende de voorbereiding op je Wft-examen Inkomen.

Deze opleiding vindt online plaats en heeft een studiebelasting van ongeveer 42 uur. Wij zorgen er met behulp van examengerichte oefenvragen en animaties voor dat je moeiteloos door de lesstof gaat. Ook bevat de opleiding Wft Inkomen vijf oefenexamens die naadloos aansluiten op het echte Wft-examen Inkomen. De vele oefenmogelijkheden en de handige examentips zorgen ervoor dat jij over alle benodigde kennis en vaardigheden beschikt om het examen in één keer te halen.

De module voorziet allereerst in de Wft opleiding 100% online Inkomen. Deze opleiding vindt digitaal plaats en vergt ongeveer 42 uur aan studiebelasting. Een alternatief is de E-learning Wft Inkomen. Op het moment dat je een online opleidingspakket afneemt bij Lindenhaeghe, krijg je precies één jaar toegang tot de digitale leeromgeving. In deze periode kun je dus zelf bepalen wanneer je tijd besteedt aan de studie. De opleiding zorgt ervoor dat je over alle nodige kennis en vaardigheden beschikt die het examen van je vraagt. Ook voorziet de opleiding in diverse oefenvragen en oefenexamens.

Naast dat je de opleiding volgt, kun je je ook inschrijven voor de examentraining van een halve dag. Deze vindt online plaats in de Virtual Classroom. Er is ook een examentraining van een hele dag: klassikaal of in de Virtual Classroom. Ook kun je extra oefenexamens afnemen, zodat je met een zelfverzekerd gevoel het examen maakt.

Heb je de opleiding voor Wft Inkomen gevolgd en het examen met succes afgelegd? Dan kan jij aan de slag als inkomensadviseur. Je adviseert je klanten over inkomensrisico's tijdens bijvoorbeeld ziekte, ardbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Daarnaast ben je bekend met het afwikkelen van schadebehandelingen en re-integratietrajecten.

Bij Lindenhaeghe zijn er een aantal verschillende modules die je kunt volgen. Door de module te doorlopen, kom je in het bezit van jouw gewenste beroepskwalificatie. In totaal bieden we negen modules aan:

Iedere module past bij een bepaald vakgebied waar je in werkt. Dit hangt dus af van welke functie je uitoefent. Een Wft-module voorziet in de Wft-opleiding, een aantal oefenexamens, een examentraining en het Wft-examen. Op het moment dat je de opleiding met een voldoende afsluit en slaagt voor het examen, ben je in het bezit van het Wft-diploma. Met dit diploma liggen er verscheidene banen in het verschiet.

 

Om je beroepskwalificatie voor de Wft Inkomen te behalen, moet je zowel je Examen Wft Inkomen als het examen voor de onderliggende module Wft Basis met succes afleggen. 

Wft staat voor Wet op het financieel toezicht. De wet regelt het toezicht op financiële instellingen in Nederland. Het gaat om banken, verzekeraars, tussenpersonen of anderen die actief zijn in de financiële dienstverlening. De wet stelt bepaalde eisen aan de financieel dienstverlener, waarbij de belangen van de consument voorop staan.

Het uitgangspunt is dat financieel dienstverleners voldoen aan de door de wet gestelde vakbekwaamheid en zorgplicht. Naast het behalen van de module Wft Basis is het voor financieel dienstverleners, die adviseren over specifieke financiële producten, verplicht te beschikken over een Wft beroepskwalificatie. Bijvoorbeeld, als Adviseur Hypothecair Krediet dien je de Wft beroepskwalificatie Hypothecair Krediet te behalen die bestaat uit de onderdelen Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet. Daarnaast dient de adviesbevoegdheid hiervoor te worden onderhouden met Permanente Educatie, als Adviseur Hypothecair Krediet gaat het dan om het PE-examen Hypothecair Krediet.