Waar moet ik op letten nadat ik inlog?

Nadat je bent ingelogd, bevind je je automatisch in de menuoptie Deelnemers. Hier kun je gelijk inzien hoe jouw teamleden omgaan met Wft Permanent Actueel. Maar voordat we dit toelichten, willen we je eerst wijzen op twee belangrijke onderdelen van het manageracount.

Allereerst zie direct de zoekoptie en filtermogelijkheden. Je treft deze aan in het midden van je scherm en ze zijn bedoeld om gerichter te zoeken op een onderwerp. Bijvoorbeeld Wft PA, studiemateriaal of een specifieke Wft-module.

Zoekbalk LMS

Wat betekenen de kleuren?

Op verschillende plekken in het manageraccount tref je gekleurde balkjes en/of blokjes aan, bijvoorbeeld boven de profielfoto van de deelnemers. Iedere kleur heeft altijd dezelfde betekenis, maar niet iedere kleur is relevant voor het type opleiding dat jouw medewerkers volgen. De volgende kleuren zijn te zien:

De volgende kleuren zijn te zien:

  • Lichtgroen: deze kleur representeert het aantal opdrachten waarvan je medewerker is vrijgesteld;
  • Donkergroen: deze kleur representeert het aantal afgeronde opdrachten;
  • Rood: deze kleur representeert het aantal negatief beoordeelde opdrachten;
  • Bruin: deze kleur representeert het aantal opdrachten die in afwachting van een beoordeling zijn; en
  • Donkergrijs: deze kleur representeert het aantal opdrachten waarin je medewerker actief is.

Als je in het menu op Dashboard klikt, zie je de voortgang van alle deelnemers per module. Hier zie je dezelfde kleuren terug, maar ook de volgende kleuren zul je tegenkomen:

  • Lichtrood: deze kleur representeert het aantal activiteiten dat met feedback is beoordeeld; en
  • Lichtgrijs: deze kleur representeert het aantal nog-niet-gestarte activiteiten.

Onder nog-niet-gestarte activiteiten worden alle opdrachten verstaan die nog niet zijn afgerond, terwijl de openstaande opdrachten alleen betrekking hebben op opdrachten die als verplichte opdracht voor iemand zijn klaargezet, maar niet afgerond zijn.

 

 

Ik wil weten hoe mijn hele team ervoor staat t.a.v. Wft PA. Hoe zie ik dit?

Op de deelnemerspagina ga je naar de zoekfunctie, die bovenaan de pagina te vinden is. Vervolgens filter je bij Onderwerp op PA Wft, zodat je voorkomt dat alle voortgang op het gebied van studiemateriaal in beeld komt.

Het is mogelijk dat sommige medewerkers uit het er onderstaande overzicht verdwijnen. Dit betekent dat zij nog geen verplichte opdrachten voor Permanent Actueel hebben ontvangen. Boven de profielfoto’s van de medewerkers die wel in het overzicht terugkomen, zie je de eerder genoemde gekleurde balkjes terugkomen. Hiervoor gelden dezelfde betekenissen per kleur zoals eerder genoemd is. Je kunt op deze manier dus snel een totaalbeeld krijgen van hoe je teamleden ervoor staan. Wanneer je dus veel donkergrijs ziet terugkomen, hebben de medewerkers binnen jouw team nog niet alle relevante artikelen doorgenomen!

Hoe weet ik wie wellicht wat extra ondersteuning nodig heeft?

Je moet je hierbij dus vooral richten op medewerkers waarbij het balkje overwegend donkergrijs kleurt. Wil je alleen weten wie dit zijn? Kijk dan simpelweg naar de naam van de medewerker onder de profielfoto. Wil je van een specifieke medewerker iets meer informatie? Klik dan, naast de profielfoto, op Overzicht. Je ziet nu bovenaan de nieuwe pagina eerst de openstaande verplichte opdrachten van die medewerker, daaronder de afgeronde verplichte opdrachten van die medewerker en aan de rechterkant krijg je wat aanvullende gegevens van die medewerker te zien.

De andere tabbladen, ‘Voortgang per criterium’ en ‘Video’s’, mag je verder negeren, aangezien de doeleinden hiervan voor nu niet relevant zijn.

Hoe zie ik wie bezig is met een opleiding en hoe diegene het doet?

Je beginpunt is opnieuw de menuoptie Deelnemers. Filter bij de zoekfunctie op het onderwerp Studiemateriaal: Wft of Studiemateriaal: PE om te voorkomen dat nu de voortgang op het gebied van Wft PA in beeld is. Het is ook hier mogelijk dat sommige medewerkers uit het overzicht verdwijnen. Dit betekent dat zij op dit moment geen studiemateriaal klaar hebben staan in hun leeromgeving. Boven de profielfoto’s van de medewerkers die wel in het onderstaande overzicht terugkomen, zie je de eerdergenoemde gekleurde balkjes terugkomen. Als je alleen wilt weten wie studiemateriaal heeft klaarstaan, kun je de namen van de medewerkers terugvinden onder de profielfoto’s van deze deelnemers.

Wil je van een specifieke medewerker iets meer informatie?

Klik op Portfolio, deze knop is te vinden onder de profielfoto van de medewerker. Je ziet nu bovenaan de nieuwe pagina eerst per studiepakket alle afzonderlijke opdrachten van de opleiding, inclusief of een opdracht is afgerond en met welk resultaat. Zie je helemaal rechts in je beeld naast de opdracht geen vinkje met ‘afgerond‘ (zoals in de introductieopdracht hieronder)? Dan is die opdracht nog niet afgerond. Zie je dat het rondje voor de titel van de opdracht donkergroen kleurt? Dan is die opdracht afgerond met een voldoende.

Hoe zie ik wie (niet) vaak actief is?

Kies in het menu voor de optie Dashboard en scrol naar het onderste gedeelte van de pagina. Hier zie je in het blok aan de rechterkant een gedeelte met de titel Niet ingelogd staan. De filter staat automatisch op Week. Gebruik dit filter om inzicht te krijgen in de medewerkers die niet op regelmatige basis inloggen. Als je hier voor Maand kiest, worden alle medewerkers getoond die in de afgelopen maand niet hebben ingelogd, enzovoorts. Door een termijn te bepalen die jou geschikt lijkt, kun je inzicht krijgen in wie zich wel en niet met enkele regelmaat bezighoudt met Wft Permanent Actueel en/of andere Wft-gerelateerde opleidingen.

Wie actief is

Enkele veelgestelde vragen over het manageraccount

Met de bovenstaande toelichting kun je de belangrijkste informatie uit je manageraccount halen. Het manageraccount bevat echter nog enkele aanvullende functionaliteiten. Om verwarring te voorkomen, geven we je antwoord op enkele veelgestelde vragen over het manageraccount:

Ik zie onderdelen terugkomen in mijn manageraccount die hierboven niet benoemd zijn. Wat betekent dit en wat moet ik hiermee doen?
Deze onderdelen zijn niet relevant voor het monitoren van Wft PA en/of Wft-gerelateerd studiemateriaal. Je hebt deze onderdelen dus in principe niet nodig. Een voorbeeld van een irrelevant onderdeel van het manageraccount is het onderdeel Deelnemerdetails onder de optie Dashboard, waarbij je bij iedere medewerker een rij met gekleurde blokjes terug ziet komen.

Ik wil weten of mijn medewerkers voldoen aan hun diplomaplicht binnen de Wft. Kan ik dit ook inzien?
Nee, dat kun je niet via je manageraccount inzien. We adviseren je om dit periodiek te bespreken met de betreffende medewerkers. Het is wel mogelijk om deze gegevens op te vragen bij je hr-adviseur.

Ik wil de inloggegevens van mijn manageraccount aanpassen. Hoe doe ik dit?
Ga hiervoor naar het tabblad Mijn profiel en klik op de oranje button met Profiel bewerken. De gebruikersnaam van je manageraccount is altijd gelijk aan het e-mailadres wat je hier invult. Daarnaast kun je je manageraccount niet bereiken via een SSO verbinding met het interne netwerk van je organisatie, dus zul je deze inloggegevens altijd moeten gebruiken om in te loggen.